maandag 25 juli 2011

Bedankt!

Het kamp is afgelopen.
Hopelijk heeft iedereen er erg van genoten!
Bedankt aan alle ouders voor het vertrouwen en de hulp op de bezoekdag.

En tot in september ;).

Als laatste nog een filmpje :
(Het kampvuur wordt aangestoken door de jongste van elke tak)

zaterdag 23 juli 2011

Bezoekdag: mededeling

Morgen (24/07) is het de bezoekdag.
Er wordt slecht weer voorspeld voor deze dag.

Met dit slechte weer is jullie hulp extra welkom (voorzie u op dit weer met een regenjas).
Wij zouden dan ook een oproep willen doen om zo lang mogelijk te blijven en de leiding te helpen met de afbraak van het kamp.
Vele handen maken het werk licht :).
Bespaar dus de leiding van een erg zwaar nakamp en help mee met de afbraak.

De weg naar het kamp is goed aangeduid vanaf Dairomont met gele Scouts Rutten plaatjes. 

De leidingsploeg

22/07: Griezeltocht

Vandaag was het een spannende dag! De Givers organiseerden namelijk naar goede gewoonte hun griezeltocht. Reden genoeg om al een tijdje op voorhand te bibberen en een vriendje uit te zoeken die je goed in zijn of haar hand kon knijpen tijdens de tocht. Vandaag kookten alle takken ook zelf op hun kampvuurtjes, zo kon de stam even rusten na al dat harde werk. De jong gidsen combineerden deze kookgelegenheid met een mijn restaurant activiteit. De kabouters oefenden tocht technieken en legden hun 3de ster kabouter af. De kapoenen smokkelden haaienvinnen in hun grote smokkel activiteit en de jong verkenners leefden zich uit in hun slaven activiteit.
















vrijdag 22 juli 2011

21/07: Het gemeenschappelijk spel

Vandaag deden de jong-gidsen en jong-verkenners hun jong-giver record. Hierbij moesten ze om ter snelst een afstand afleggen en moeilijke opdrachten volbrengen. De welpen startten de dag met een 1 tegen allen om daarna samen met de kabouters een gemengd spelletje trefbal te spelen. De givers waren de hele voormiddag in de weer om groentjes te snijden, ze organiseerden namelijk 's avonds een bbq voor iedereen op de wei: 155 personen! De jins en kapoenen hielden een gemeenschappelijke schaapactiviteit,  waarin de jins herders waren en de kapoenen hun schaapjes. De jins zijn erna terug naar huis vertrokken om zich mentaal voor te bereiden op Bulgarije. In de namiddag was er het GROOOOTE stamspel. Eerst moesten ze, in gemengde teams, de Chinese cultuur leren kennen om vervolgens de zwakke punten van de draak te leren kennen. Tot slot werd de draak verslagen door water, vuur, beweging en groot lawaai, waar de meesten onder ons nogal goed in zijn. De barbecue nadien smaakte heerlijk, de givers hebben dat goed gedaan.
















donderdag 21 juli 2011

20/07 : Trefbal wedstrijden



Vandaag trokken de kapoentjes op dagtocht, ze waren al snel terug op de kampweide en besloten daarom nog een extra stukje te doen. De welpen speelden een trefbal wedstrijd tegen de kabouters. Ze waren in de minderheid maar wonnen toch overweldigend. De jong gidsen en jong verkenners waagde zich ook aan een spelletje, hier kwamen de jong gidsen als winnaar uit de bus. De jong verkenners hielden een schilden- en zwaard-knutsel-voormiddag en speelden er in de namiddag een spel mee. De givers en jins speelden gezamenlijk een stadsspel en trokken daarna naar het zwembad van Stavelot.














woensdag 20 juli 2011

19/07 : Dagtocht


Vandaag begon de dagtocht voor alle takken: een tocht tussen 15 en 20 km. De welpen maakten van deze gelegenheid gebruik om een indrukwekkend kreet te bedenken van 2 min lang, die ze voordroegen op de vlaggengroet Ondanks de zware tocht hadden de kabouters nog energie te over, dit gaf de leiding geen andere keuze dan nog enkele actieve spelletjes te spelen. De jong-verkenners kwamen terug van een lange hike en de tweede jaar givers kregen hun totem. De nieuwe totem namen volgen in een volgende blog bericht. Er kwamen ook 2 nieuwe takken aan op het kamp: de jins en de kapoenen, de groep ontvangt hun met open armen.